zondag 13 mei 2012

Taart!


Zo hoort dat, als je jarig bent.
Vandaag vierden we Gabriel's 2e verjaardag. Appeltaart bij het ontbijt, zegt de traditie.
En dus dook mama de keuken in om iets te verzinnen waar iedereen van kon smullen.
Glutenvrij, koemelkvrij, eivrij en suikervrij. En lekker!

100 gram aardappelmeel
120 gram rijstemeel
70 gram kikkererwtenmeel
40 gram maismeel
2 tl guargom
150 gram kokosolie
8 druppels stevia
 (een merk dat goed smaakt is Avanz)
1-2 el kokosbloesemsuiker 
(of sukrin, voor wie geen snelle koolhydraten kan eten)
 4 grote appels
2 tl kaneel
evt. 1 handje rozijnen

Appels schillen, in stukjes snijden en met kaneel bestrooien. Meel, guargom en kokosbloesemsuiker mengen in een kom. Kokosolie en stevia door elkaar kneden, daarna bij de droge ingredienten voegen en kneden tot een kruimeldeeg. (Door de warmte van je handen kan de kokosolie vloeibaar worden. Wordt je deeg te zacht, doe het dan even kort in de vriezer. Let op, glutenvrij deeg droogt snel uit). Druk het deeg in de vorm en maak zo de bodem en zijkant van de taart. Doe de appelstukjes erin en verkruimel de rest van het deeg over de appels. 
Bak de taart ongeveer 50 minuten op 160 graden.

Liefst even laten afkoelen alvorens te verorberen.

Eet smakelijk!


4 opmerkingen: