vrijdag 11 mei 2012

Earthing


Het concept 'aarden' is al eeuwen een bekend begrip in new age land. Maar wat is dat eigenlijk, aarden? Gegrond zijn, contact maken met je basis, in je kracht staan? Een connectie met de aarde visualiseren?
De laatste tijd wordt de meer concrete uitleg ervan steeds populairder. Zo ook in huize mamazooi. Contact maken met de aarde. Zonder rubber zolen of asfalt ertussen. Gewoon met je blote voeten in het gras.
Kom maar op met die zomer!

En nu ben ik wel benieuwd naar andere ervaringen... Doe jij bewust aan earthing? Of aan ouderwets aarden? Of deed je het misschien allang, zonder nieuwe hippe term? ;)
Wat vind jij?


3 opmerkingen:

  1. Niks fijner dan met je blote voeten in het gras. Ik ben altijd zo blij als het weer de eerste blotevoetendag is. Het liefst loop ik de hele zomer op blote voeten, om dan 's avonds, als het afkoelt, lekkere wollen sokken aan te doen ;o))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als sinds ik klein kind ben loop ik op blote voeten. Later toen ik veel groter en ouder was, begreep ik dat ik dit zo nodig had om 'geaard' te blijven, om bij mezelf te blijven. Wat me hiermee ook goed helpt is bezig zijn inde tuin met de handen in de aarde. Na een half uurtje onkruid wieden ben ik dan weer helemaal 'down to earth'

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk!! Aarden noemen wij het hier. Je verbinden met de aarde, wortelen. Het geeft je zoveel energie...

    BeantwoordenVerwijderen