maandag 23 april 2012

Home Sweet Home

Ik had een baby in mijn buik! Hoera. We kochten een wieg. Een fijne hangwieg met een warm oranje hemeltje. Maar toen was daar mijn baby... en wat was die wieg ver weg! Maar samen in bed, dat vond de kraamverzorgster toch wel erg gevaarlijk. Nadat ik voor de zoveelste keer tijdens het voeden met mijn baby in slaap was gevallen, dacht ik dat het toch misschien wel mee zou vallen. Ze bleef dus lang dicht bij ons, die lieve kleine baby. Ondanks al die verschillende meningen om ons heen, raakte ik er steeds meer van overtuigd dat het heel goed was zo! En toen kwam baby 2. En ook die bleef heel dichtbij. Ik geloof niet dat de kraamverzorgster deze keer iets in te brengen had.

Baby 1 en baby 2 zijn allang geen baby's meer. Ze hebben ieder een eigen hoekje met een knus eigen bedje, op een kamertje voor hen samen. Een eigen plekje is fijn als je groter groeit. Maar peutertjes horen vooral ook dicht bij mama en papa... en dus moet die ruimte er ook zijn, vond ik. Gelukkig was Papazooi snel overtuigd. Het Ikea bed ging op marktplaats en Papazooi bouwde een heus driepersoons bed! Groot genoeg voor vier niet zo grote liefjes <3
Langzamerhand word ik steeds beter in het loslaten van de verwachtingen van anderen om ons heen. Steeds beter in het volgen van mijn eigen gevoel. En hoe dichter ik bij mijn gevoel kom, hoe blijer ik ben met mijn grote bed!

Home Sweet Home is een idee van Barbaramama.

14 opmerkingen:

 1. Héérlijk!! Ik heb helaas Roeland nog steeds niet overtuigd, ga het nog eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm... en wat is zijn argument?

   Verwijderen
  2. Hij wil mij 's nachts graag voor zichzelf. En ach, ook daar heb ik niet zoveel moeite mee ;o) Bovendien slapen de kinderen heerlijk in hun eigen bedjes, alleen Kobe wil nog wel eens bij ons komen midden in de nacht.

   Verwijderen
  3. Dat is het voordeel van een extra groot bed, hoeven de kuikentjes niet perse in het midden ;)
   Maar als het goed is, is het goed toch?

   Verwijderen
  4. Yep, het is goed zo. Maar het lijkt het me ook wel erg gezellig, zo'n groot schuif-er-maar-bij-bed :o)

   Verwijderen
 2. Wat heerlijk!! Hier slapen we met z'n drieën in een smal tweepersoonsbed. Het gaat wel maar wat extra ruimte zou wel heerlijk zijn. Helaas is onze slaapkamer niet ruim genoeg voor een breder bed maar anders zou ik dit wel heel graag willen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer dat het niet past! Misschien een tussenweg? Deze is 3x80, maar 3x70 kan natuurlijk ook. Of iets maken met een peutermatrasje ernaast? Of gewoon precies zo groot als wel kan, en dan een matras op maat laten snijden op de markt (moet je wel even vogelen qua beddengoed, maar dat lijkt me met jouw naaimachineskills geen enkel probleem ;))

   Verwijderen
 3. Goedzo.....blijf steeds je hart volgen (met een beetje 'verstand' zo af en toe :-) ).....je kunt trots op jezelf zijn!
  -x-Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij hebben ook zo,n heerlijk familie bed al jaaaren.
  en het slaapt me toch fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk! Jan opperde laatst ook al zullen we er een bed bijzetten :-)

  Ik heb je blog eindelijk in mijn bloglijst gezet op mijn blog :-)

  en ja de schoentjes zijn zo fijn, en ik vind ze zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi!! Ik kom via via op je blog en veel herkenning. Het luisteren naar jezelf is het beste dat je doen kunt. Mijn Meisje♥ (8) slaapt regelmatig bij mij. Aangezien ik in een 1persoonsbed slaap, heb ik een matras op de grond voor haar. Als er spaarcentjes genoeg zijn, dan komt er een 2persoons.
  Ze slaapt ook in haar eigen bed hoor, maar als ze zich even wat inder veilig voelt, ligt ze bij mij... Ik lees hier nog even lekker verder!!
  Greetz!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh mijn dochter sliep ook altijd heerlijk bij mij in bed (toen twijfelaar)
  Volg je hart/intuitie dat is het beste :-)
  Groetjes van ook een Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geweldig bed. hoe maak je 3x80 bedden aan elkaar? wil proberen zelf een dergelijk bed te maken, maar moet niet te moeilijk zijn...

  BeantwoordenVerwijderen