zaterdag 7 april 2012

Superfood chocomousseHet is nog niet afgelopen met mijn recentelijk ontwikkelde chocoladeobsessie. Afgelopen week bezorgde de postpode een heerlijk pakketje van unlimited health: rauwe cacaoboterbrokjes! Whoei!

De eerste probeersels kwamen met glans door de smaaktest. Van vriendlief (die, zoals het een goede man betaamt, alles lekker vindt wat ik maak)... maar ook van suiker- en bewerkt voedselminnende vrienden en collega's. Daar word ik dan weer helemaal blij van.

Waar ik zelf vooral errug blij van werd was deze rauwe chocolademousse.


chiazaad
rijstemelk of water
rauwe cacaopoeder
beetje rauwe cacaoboter en/of kokosolie, au bain marie gesmolten
geraspte kokos
stevia
evt ander zoetmiddel naar keuze

 In de blender, aftoppen met een beetje kokosrasp en rauwe cacaonibs.

Zoals je ziet heb ik in mijn enthousiasme niet de tijd genomen om de verhoudingen goed op te schrijven, excuus ;). Maar smaken verschillen tenslotte, dus proeven is het sleutelwoord! De chiazaadjes zorgen voor de binding, daarmee bepaal je dus de stevigheid van je mousse. De structuur is iets anders dan anders door de crunch van de chiazaadjes, maar met de kokosrasp en cacaonibs erbij viel dat niet meer zo op. Ik vond het in ieder geval niet storend. En een lekkere volle chocoladesmaak... voor je het weet plof je uit elkaar! Wij vonden 'm het lekkerst smaken voor de tv, met onze benen op tafel.

2 opmerkingen: