vrijdag 30 maart 2012

Crispy carobesmikkels


 Koemelkvrij, glutenvrij, notenvrij en goddelijk lekker!


 


 1 koffiekopje kokosolie (smelten au bain marie)
1 koffiekopje carobepoeder
1 theelepel kokosbloesemsuiker
2 druppels stevia
1 kopje verkruimelde cornflakes
3 eetlepels kokosrasp
Goed roeren en even in de koelkast

=

Blije kindjes :D


(Vervang carobe door cacao en de cornflakes door hazelnoten = blije papa! Mama doet een sapweek... toch jammer, soms.) 

Met dank aan Adrienne van Whole New Mom voor de inspiratie!

2 opmerkingen:

  1. Het klinkt spannend. Ik ken veel ingrediënten niet maar zo te lezen word het toch een echt soort chocolade. Heerlijk!

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk heb je van al die exotische ingredienten alleen de kokosolie echt nodig (of je kunt online echte cacaoboter bestellen!). Stevia en kokosbloesemsuiker gebruik ik zelf graag, maar je kan het vervangen door elk ander zoetmiddel dat je in huis hebt. 1 deel cacao, 1 deel kokosolie, zoeten naar smaak en klaar! En dan toevoegen wat je lekker vindt, noten, rozijnen, kokos, cornflakes voor de crisp... of, als je wel koemelk gebruikt, een kloddertje slagroom erdoor... hmmm! :D Of je aardbeitjes erin dopen, en dan in de koelkast... Ik ben helemaal in de ban van de zelfmaakchocola... zal ik stoppen? ;)

    BeantwoordenVerwijderen